Technieken

Koridon Industriële Plaatbewerking biedt een breed scala aan technieken voor het ontwikkelen en bewerken van hoogwaardige plaatwerkonderdelen en sub-samenstellingen. Van enkelstuks tot serieproductie kunt u bij ons terecht, in onze moderne productiefaciliteit in Zaandam (Noord-Holland).

Wij werken voor OEM-ers en/of system suppliers in de hightech-industrie, machinebouwers en de voedingsmiddelenindustrie. Ons moderne machinepark bestaat uit hoogwaardige pons- en lasersnijmachines, afkantpersen, tig/mig (robot-) lasapparatuur, puntlasapparatuur, Haeger pers, trommel- en breedband afbraammachines. Klanten waarderen ons om onze hoge nauwkeurigheid, uitgebreide expertise en hoge mate van efficiëntie. Hierdoor kunnen de plaatwerkonderdelen en sub-samenstellingen met hoge kwaliteit én met korte doorlooptijden worden geproduceerd.

Hieronder vindt u per techniek meer informatie. Voor actuele informatie kunt u de Koridon Standaard raadplegen.

Vragen over onze dienstverlening?

Albert Koridon

 • Koridon Standaard

  Koridon Standaard

  Om onze klanten nog beter te informeren hebben wij de Koridon Standaard ontwikkeld. Deze is voor alle partijen die betrokken zijn bij de inkoop, verkoop en productie van plaatwerkdelen die door Koridon worden gemaakt, om duidelijk te maken welke productie mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn. Door vooraf aan te geven wat in de praktijk te behalen toleranties zijn, welke standaard productiemethodes er zijn en welke eindresultaten deze geven, maken we duidelijk wat voor kwaliteit er verwacht en uiteindelijk geleverd gaat worden.

  Lees verder
 • Lasersnijden

  Lasersnijden

  Het snijden van plaatmateriaal gebeurt door een lasersnijmachine. Lasersnijden is een zeer snelle, nauwkeurige methode om plaatwerk te snijden, in vergelijking tot andere methodes. Daarnaast kunnen wij bij het lasersnijden de meest complexe contouren produceren, met uiterst nauwkeurige toleranties.

  Lees verder
 • Ponsen

  Ponsen

  Ponsen gebeurt bij Koridon Industriële Plaatbewerking volautomatisch met de TruMatic 7000, een zeer moderne pons-lasercombinatie. Deze machine kan volledig geautomatiseerd ponsen en is voorzien van een optioneel systeem waarmee het een flinke voorraad plaatmateriaal op kan slaan en bewerkt materieel eenvoudig kan sorteren.

  Lees verder
 • Ontbramen

  Ontbramen

  Ontbramen is een belangrijk onderdeel om producten die gesneden of geponst zijn te ontdoen van scherpe oppervlakten. Na het snijden of ponsen kunnen er bramen ontstaan die, bijvoorbeeld bij het lassen, zorgen voor onnodig tijdsverlies.

  Lees verder
 • Boren, tappen of soevereinen

  Boren, tappen of soevereinen

  Boren, tappen of soevereinen? Wij kunnen tal van metaalwerk voorzien van dergelijke nabewerkingen.

  Lees verder
 • Kanten

  Kanten

  Kanten is het proces waarbij vlakke plaat gebogen wordt tot een 3D-model. Door de vele mogelijkheden in gereedschappen is het mogelijk om complexe onderdelen uit 1 stuk plaat te vervaardigen zonder extra onderdelen hier aan vast te lassen.

  Lees verder
 • Soorten verbindingen

  Soorten verbindingen

  Als specialist in plaatbewerking bieden wij onderstaande manieren aan om plaatmateriaal te verbinden met bouten en moeren.

  Lees verder
 • Walsen

  Walsen

  Walsen is het vervormen van plaatstaal door middel van walsrollen. Doordat de rollen draaien en druk uitoefenen op het plaatstaal wordt het regelmatig in een radius gebogen.

  Lees verder
 • Lassen

  Lassen

  Omdat het herstellen van een las zeer lastig is, is het belangrijk om duidelijk aan te geven op welke posities (en op welke manier) er gelast moet worden.

  Lees verder
 • Puntlassen

  Puntlassen

  Puntlassen gebeurt met een puntlasapparaat. Bij puntlassen worden twee werkstukken op elkaar geplaatst en wordt een klein oppervlakte van het materiaal gesmolten door gebruik te maken van een grote stroomsterkte.

  Lees verder
 • Las nabewerkingen

  Las nabewerkingen

  Om een zo sterk en mooi eindproduct te krijgen is het belangrijk om op tekening aan te geven welke nabewerking de lassen krijgen. Om dit duidelijk aan te geven zijn er standaaardsymbolen/tekens ontwikkeld zodat direct duidelijk is wat de nabewerking van de las is.

  Lees verder
 • Conserveren

  Conserveren

  Conserveren van stalen en metalen producten is uiterst belangrijk voor de duurzaamheid en uitstraling van een werkstuk. Om een metaal te voorzien van een conservering die aansluit bij het uiteindelijke gebruik én de gewenste uitstraling, biedt Koridon verschillende technieken.

  Lees verder

Vragen over onze dienstverlening?

Albert Koridon

Van ontwerp tot eindresultaat in 3 stappen

Koridon Industriële plaatbewerking beschikt over een modern machinepark en uiterst vakkundige medewerkers. Hierdoor kunnen wij voor vrijwel iedere organisatie iets betekenen op het gebied van plaatbewerking en/of subassemblage. De werkwijze die wij bij Koridon hanteren is opgezet om onze klanten een duidelijk beeld te schetsen van onze moderne productie-aanpak. De drie pilaren in deze aanpak zijn Intake, Productie en Oplevering.